Allt detta på grund av Ica-skylten

Nu vet jag. Det finns röda bananer. De används främst i desserter eller till bakning. Röd banan importeras i förhållandevis liten skala till Sverige året om och fruktköttet är ljust och smakar sött. Äppelbananen är en annan sorts dessertbanan. Den har gult skal och och när den är mogen så doftar den äpple. 

Bananer innehåller bland annat mycket kalium och magnesium. Vill du sänka ditt blodtryck är naturligt kalium och magnesium väldigt bra att få i sig. Men även för den som har svårt att somna eller känner sig nedstämd är det bra att konsumera bananer. För bananer innehåller aminosyran Tryptofan som tillsammans med c-vitamin och B6-vitamin påverkar halten av seratonin i hjärnan.
Bananer är även bra på att binda magsyra vilket kan vara intressant för den som lider av sura uppstötningar. Att äta en banan kan lindra besvären.
Sist men inte minst - bananer anses kunna hindra bakfyllan. 
Också detta på grund av att den innehåller så mycket kalium. Stort alkoholintag leder till uttorkning och låga kaliumnivåer i kroppen. Äter du bananer och dricker vätska innan du går och lägger dig kan du väga upp det underskottet. Magnesiumet i bananer gör sedan att du kan slippa huvudvärken genom att det får blodkärlen att slappna av.



Kommentarer

Hej, vad roligt att du hittat hit!
Kommentera gärna inlägget här, jag blir så himla glad!


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback