I SoFo finns ett hemlighetsfullt folk

Jag tror de är små, mycket små. Så här sommartid flyttar de gärna ut bohaget på stans gator, trots detta flyr de folkvimmel och så fort någon närmar sig försvinner de hastigast. Mig veterligen har hittills ingen sett dem, i verkligheten.
Alla vidare upplysningar välkomnas.

      


Telefonförsäljning är telefonkrig

- Läser du innantill?
Jag lyckas avbryta efter vad som känns som en evighetslång harang där varje ord är uttänkt i förväg.
- Nej, svarar han hetsigt och föga trovärdigt och fortsätter oberört i samma stil.

Det första han började med att säga var att detta inte skulle röra sig om någon telefonförsäljning. Sedan dess har orden strömmat utan andningspaus. Förundrad kan jag inte låta bli att undra hur han lyckas? Ingår "hur-många-meningar-kan-du-säga-utan-att-hämta-andan" som något slags obligatoriskt utslagstest i anställningsintervjun? Typ, den som klarar flest i rad vinner. En plötslig tystnad och jag inser att han måste ha frågat något.
- Ursäkta, kan du ta återupprepa vad du nyss sa?
- Är du medveten om flytträtten?
- Flytträtt... trevar jag. I vilket sammanhang då?
- Den 1 maj återinfördes flytträtten på en del pensionsförsäkringar, så nu kan du själv välja var du ska placera din tjänstepension. I Dagens Industri fanns en artikel om det här i våras, läste du den?
- Nix nej, det gjorde jag inte, svarar jag.
- Nehe, nej, i alla fall, har du ett pensionssparande?
- Japp, det har jag, svarar jag.
- I vilken bank?
- Varför ska jag berätta det?
- Nehe, nej, okej, bolagen tar ut olika avgifter för att förvalta pensionskapitalet och det här kan få enorma konsekvenser för din framtida levnadsstandard. Är du verkligen medveten om vilka risker du tar? I allmänhet är unga personer inte alls medvetna om detta medan äldre är bättre upplysta visar en undersökning... babbel, babbel.... det här kan få stora och oanade konsekvenser i slutändan... babbel, babbel, babbel...  att inte bry sig nu kan bli något man kommer ångra väldigt mycket längre fram... väldigt många kommer få ut väldigt lite och det beror på dåliga placeringar...
- Vänta nu. Vad är det du egentligen vill säga? Kan du sammanfatta det i en mening?!
- Ehh, nej det går inte.
- Varför?
- Har inte kommit till den meningen än.

Nej, nej, tänker jag, inte alls innantill. Jag försöker en gång till.
- Sammanfatta det du vill säga mig i en mening så att jag förstår.
Men han har ett uppdrag och han är inte den som viker från sitt uppdrag. Snabbt avlossar han fyra meningar i följd. Avslutar med orden ".. och därför vill jag bjuda in dig till ett gratis informationsmöte hos oss".
- Allt det här syftar alltså till att bjuda in mig till ett informationsmöte hos er, upprepar jag, är det korrekt uppfattat?
- Ehh, ja.
- Bra, då svarar jag att jag inte är intresserad.
- Men hur kan du säga så! Du har ju inte hört allt än ens! Har du förresten sett tv-reklamfilmen? Det går en tv-reklamsnutt med en gubbe som har glasögon på sig, sådana där halva glasögon. Har du sett den?
W.t.f? Är detta verkligen hans starkaste kort? Irritationen, frustrationen och tröttheten rinner av i ett slag, istället växande fascination. Hur långt kan den här människan gå?
- Jag har förstått vad du vill och med all respekt vill jag avsluta nu. Jag är inte intresserad, understryker jag.
- Men vaddå, bryr du dig inte om din levnadsstandard i ett senare liv? Hur kan du inte göra det? Det här är jättetråkigt tycker jag!
- Verkligen?
- Ja! Verkligen!
- Det jag kan ge dig är feedbacken att jag tycker du är en väldigt driven telefonförsäljare och jag önskar dig all lycka i nästa samtal.
- Okej. Då är det inte mer än rätt att jag får säga en sak till dig. För din egen skull rekommenderar jag att du funderar igenom det här. Jag förstår inte att du gör så här. Så här fort. Dessutom. Under sommaren går folk på semester!
Snälla! Suckar jag tyst och uppgivet för mig själv.
- Och? säger jag högt och fodrande.
- Ja, nu går folk på semester snart och då är det mindre folk som arbetar. Mindre folk som håller koll på vad som händer och sommaren är en tid som kan vara turbulent. Minsta lilla sak kan orsaka stora svängningar och vi vet ju båda två vad som hände förra året efter sommaren...
Den ödesmättade tonen blir bara för mycket.
- Hej då, säger jag.
- Hej då-ra... men...
Klick.

Hello sunshine!

Gårdagens inköp


Jag så inoljad att kläderna klibbar fast




Stockholm

 Aktuell Fre 26.06Lör 27.06Sön 28.06Mån 29.06Tis 30.06Ons 01.07Tor 02.07 
VäderKlart KlartKlartKlartKlartKlartKlartKlart 
Max-temp. 
i °C
  22.0     24    26   30    27   27    27    25 
Vind40º 64º46º27º77º206º279º326º 
Vindstyrka m/s (km/h)5 (17) 4 (15)5 (17)4 (13)4 (13)4 (15)3 (11)4 (13) 
 
Veckoprognos från MeteoGruop

Skyltar om...

                          

       

Kan bara älska vår kommunikation

Jag ringer bara för att höra hur det är.
- Jag håller på att checka in en sak i modarc.
- What? Är det någon slags företagshemlighet?
- Okejdå.
Otydligt om sambon svarar mig eller någon annan odefinerad person i rummet där han är på jobbet. Lägger på och testar igen efter tjugo minuter.
Då är han som vanligt igen. Gott.

Upp och ned, ned och upp

Ibland undrar jag varför persienner går uppifrån och ned.
Varför har vi det så egentligen?
På promenad genom stan har jag sett att persiennälskare allt som oftast också gillar att ha insyddsskydd som täcker nertill. Vikskärmar eller filmplast fästa mot fönsterrutan. Vore det inte mer praktiskt om persiennerna helt enkelt gick nedifrån och upp istället?

Jag googlar mig fram till en persiennåterförsäljare som marknadsför sig med att de säljer "smarta persienner". Perfekt, tänker jag. På hemsidan går de ut starkt med att persienner inte enbart ska ses som solskydd utan också som inredning i sig. Som kund kan du få persienner med solautomatik, i alla möjliga olika färger och strukturer, designade efter eget önskemål erbjuds du persienner med mellan 16, 25, 35 och 50 mm bredd på lamellerna. Fantastiskt, tänker jag. En helt ny värld öppnar sig när jag klickar mig runt på sidan, sådant här hade jag ingen aning om. Men ingenstans hittar jag att det går att få persienner monterade så att de manövras nedifrån och upp. 
Bestämt trycker jag in siffrorna som anges till stockholmsbutiken.
- Eh...vad? Hur menar du nu? svarar mansrösten i luren på varm skånska och jag känner hur han verkligen försöker förstå vad jag vill ha.
- Nä, nä inte nedifrån och åpp. Men du kan allti få plissegardiner annårs, å de kan man ju dra såm du säger.
Plissegardiner är en veckad gardin som faller fritt utanpå fönstret förklarar han, det går att välja om veckgardinen ska gå att dra uppifrån och ned eller tvärtom, enda restriktionen är att du inte kan sätta dem emellan fönstert likt persienner. Men jag vill inte ge mig.
- Varför då da, varför finns inte persienner som fungerar som jag vill?
Mycket tillmötesgående börjar han sin utläggning om konsturktionsfrågan; det handlar om klassiska modeller, om snören och vinklar och vinklingar och drag och bredd och jag lyssnar och lyssnar, vaggas in i dialekten, gör allt för att förstå men när han tystnar finns fortfarande frågan kvar. Men varför? Vi har ju lyckats åstakomma enorma tekniska landvinningar, hur svårt kan det vara?
Men inget av detta säger jag till den vänlige skåningen.
Det skulle starta en ny teoretisk version och jag börjar känna mig som en tidstjuv eftersom jag inte har en tanke på att köpa någon persienn, ej heller plissegardin med veck - min undrar var ju inte mer än en undran. 
 - Kåm in över här. Jeo, jeo så kan du ju titta själv på allt vi har vet ja. Vi har massor, jeo, jeo å ja kan jelpare mer då.
Jag tackar så mycket för allt, säger att jag behöver fundera litet till men att jag gärna besöker butiken framöver. Så, precist innan vi lägger på tillägger han att nya hus oftast har täta fönster och därför efterfrågas inte persienner lika mycket längre. Folk föredrar plissegardinerna som blivit väldigt populära, han tror att det beror på att de ger en mer ombonad tygkänsla. Jag ler mot telefonen, undran besvarad.
                         


Naturens under

På hedersord.
Den såg ut så här när jag plockade fram den ur morotspåsen. Kunde förstås inte sluta flina. Illa, jag vet. Men jag har en ursäkt/förklaring: tydligen ligger min humorålder på samma nivå som en 17-årig killes. Japp. Testet finns här.


En midsommarnattsdröm

Jag:  - Gomorron... vad drömde du om i natt?

Sambon:  - Om en massa igelkottar, de var jättesöta. Vad drömde du om själv?
 
Jag:  - Trädgårdsstolar.
                                


... samtidigt längs med Katarina Bangata

             

    

             

   

Fallen ängel

Jag sitter på huk framför montern och granskar halssmyckena innanför glaset. Första gången jag var här var det för att välja ut födelsedagspresenten till sambons syster, andra gången för att välja ut en åt mig själv. Keramikerpetra som gör smyckena kallar dem för skyddsänglar, små änglar i stengods med förgyllda vingar. Besviket konstaterar jag att ingen innanför glaset känns rätt, rätar ut benen och går bort mot butiksbiträdet.
- Jag vill se skyddsänglarna bakom disken.
- ? ...  Jaså jaha. Nej, men alla änglar vi har ligger där i montern, finner hon sig och pekar åt hållet jag kom från.
- Nej men jag veeet att du har änglar i en låda bakom disken, kontrar jag segervisst.
Obehagligt lång tystnad och jag hinner i tanken formulera minst fem bättre alternativa sätt som jag kunde (borde) ha uttryckt mig på. Samtidigt ser jag misstänksamheten breda ut sig i hennes ansikte. Ändå böjer hon sig ner och letar bland lådorna.
- Ja, här hade vi visst en låda...

En efter en plockar jag upp de små änglarna, vänder och vrider på dem, låter dem kvala in i ordning topp-tre. Förklarande och överslätande berättar jag att jag varit här tidigare och köpt en ängel åt mig själv.
- Men jag behöver en ny nu för i morse krossade jag huvudet på den.
Som i ett trollslag är misstänksamheten utbytt mot vad som bara kan identifieras som avsmak. Lovar att det absolut är ett nedköp att gå från "märklig kund" till "miffot som krossar änglahuvuden".
- Alltså jag skulle sätta på mig kedjan i badrummet när jag tappade den och ängeln föll ner i handfatet och jaa... alltså, det var inte med flit... det var definitivt inte meningen...
Och just i den stunden finns inget hemskare än att vara en ängla-huvud-krossare. Ingen ursäkt tycks kunna sudda ut hennes ansträngda leende. Finns bara att snabbt grabba en av topp-tre, betala och försvinna ut.

Så ska det låta Lill Lindfors

Hon gör det med sådan bravur att det omöjligt går att slita blicken från henne.
Ett superframträdande. Se och njut.


Till minne av dig Klas

Idag varnas det i nyheterna för trafikkaos när flertalet studenter tar examen från stans gymnasieskolor. Det är studenternas dag idag. Och regnet öser ner. Och som vanligt tänker jag på dig idag, som alltid den här dagen på året.
- Han kommer aldrig få ta studenten och allt känns så fel och orättvist.
Din mammas ord. Över fjorton år sedan nu. Vi dricker te i ert vardagsrum och hon är så ledsen och jag vet inte vad jag ska säga för jag är också ledsen. Och hon gråter och jag biter mig i läppen och stirrar ner i koppen. Vägrar släppa fram tårarna. Och det är vårvintersoligt utanför och de vita linnegardinerna fladdrar för fönstret är litet öppet och du finns inte här mer.

En tid senare springer jag tillsammans med våra klasskamrater ut genom skolans portar. Och vi skrattar och är glada och luften är full av förväntan. Men du saknas oss. Och när jag kommer hem står där världens största blomsterbukett i regnbågens alla färger. Så fin bukett har jag aldrig sett förut och den är till mig från din mamma. Och hon har skrivit så vackra rader Klas. Orden känns så stora att jag inte riktigt kan ta till mig dem då men sedan dess har de var år gjort sig påminda just denna dag. Det var ord om vänskapens skönhet, om att kunna se och känna med. Jag hoppas jag kan leva upp till det hon skrev. 
Tack för att jag fick lära känna dig Klas.
Jag hoppas du har det bra där du är.

Amiee Mann - Just Like Anyone

  

So maybe I wasn't
that good a friend
but you were one of us
and I will wonder
just like anyone
if there was something
else I could've done

So maybe it's true that
your cry for help
was oh, so very faint
but still I heard
and knew something was wrong
just nothing you could put your finger on
and I will wonder
just like anyone
just like anyone

Nödstopp

Självklart slår ljuset om precis när jag ska över gatan. Självklart sker det när blåsan pressar på Inte En Minut Till. En strid ström bilister gör det till rena dödsfaran att rusa emellan. Jag kniper och försöker tänka på vad helst annat. Börjar svettas. Börjar småstudsa på stället. Kisar mot röda gubben och försöker med ren tankekraft få honom att ändra färg. I ögonvrån noterar jag plötsligt en till studsare, i tajta kläder, hästsvans och med musik i öronen hoppar hon upp och ner på min vänstra sida. Utan att kunna hejda det börjar vi studsa i takt. Som i en tyst överenskommelse vägrar vi kännas vid den andres existens och finner oss i situationen. Tills en tredje person med tunga matkassar närmar sig vårt övergångsställe och stannar upp till höger om mig.
Nu blir det bara för knäppt tänker jag och tar sats mot mittrefugen. Samma tänker tydligen hästsvansen. Resultatet blir att vi kapplöper mot mitten. Och väl där kan förstås ingen av oss låta bli att återuppta studsandet. En evighetslång pina innan det slår över till grönt och vi båda far iväg som pistolskott, lika målmedvetna men med helt olika mål.


Det bilas...

Det bilas utanför vårt fönster. Det bilas så fönsterrutorna skallrar.
Inga väckarklockor behövs längre. Att då presentera favoritspellistan för grannarna känns helt legitimt. Något som varit ett diskussionsämne länge mellan mig och sambon. Uppväxt med tysk paradmusik trumpetandes i öronen (som jag lärt mig alltid bör avnjutas så högt som möjligt), förstod jag först inte alls hans beteende - att han alltid spurtade mot volymknappen så fort jag ville lyssna på musik. Insåg snabbt att enklaste lösningen var att spela det jag gillar när sambon inte är hemma. Kan säga att det har fungerat mycket bra. Fram tills dess att sambon en dag råkade komma hem lite för tidigt. Övertygad om att vi en vacker dag kommer bli vräkta på grund ljudstörning bet inga argument alls. Alltså använder jag numera hörlurar, förutom vid speciella tillfällen. 
- Som när grannen som älskar sin röst men saknar självinsikt intar gården tillsammans med sina gitarrvänner. De har en favoritperson som heter Jesus och de har endast en låt i sin reportoar, hur mycket de än tränar blir de inte bättre.
- Eller som när grannen som har en treåring gör trapphuset till lekrum. Det sker flera gånger i veckan. Jag tror jag kommit på varför. Treåringar gillar eko.
- Eller som när grannarna som är kusiner med varandra än en gång vill påminna om att de hatar varann.
- Eller som nu, när bostadsrättsföreningen intill försöker gräva sig till Kina.

Det finns inga nyheter

- Neeej, det är inte sant!
Dryga två veckor senare är lika med försent konstaterar jag när jag står framför kemtvätten. Nu beredd med kamera sköljer besvikelsen över mig. 
Envist fattar jag ändå om objektivet och knäpper av. Tar ett steg åt sidan och knäpper av igen. Traskar sedan vidare och sparkar till alla småstenar i min väg. Fullt medveten om att resonemanget i mitt huvud knappt skulle godtas av en femåring vill tanken inte släppa "det var Min grej ju". I det läget vet sambon precis vad jag vill höra.
- Såg du förresten veckans läsarbild i senaste Södermalmsnytt?
- Neej...
- Samma motiv som du har fotat och grym rubrik hade de fått till. Någonting i stil med "Påven inspärrad på Östgötagatan".
Min, min, miiin regrederar jag.
Stampar och hoppar jämfota.
Möter sambons blick, börjar så smått småle. Skratta.
- Du kanske kan göra något på det i alla fall? Någonting om när någon annan hinner före?
Som att second place is the first loser, tänker jag. Fast jo, jag skulle kunna ha rubriken Det finns bara gammelheter - som en lärare jag en gång hade brukade säga. Eller kanske bara helt enkelt, Det finns inga nyheter.

   


Kärlek på stan

        

         

Övertalning

Redan de hårda, snabba stegen avslöjar att han tagit ställning.
- Du, det är en försäljare i trapphuset, säger sambon när han skyndar in i köket efter att ha varit och kastat soporna. Bara så du vet -  vad han än säljer tänker jag inte vara intresserad.
- Kanske enklast att släcka i hallen så det inte ser ut som om någon är hemma?
- Omöjligt, han såg att jag gick in här.
 Knappt fem minuter går och dörrklockan plingar till, sambon stegar ut i hallen.
-Jaa.

Jag ger det två minuter. Börjar skiva tomaterna till salladen och kontrollerar att makaronerna inte kokar över. I hallen fortsätter samtalet. Fyra minuter, åtta.
Inte bra. Spolar av makaronerna och dukar middagsbordet. Fortfarande står de i hallen och pratar och pratar. Magen kurrar ilsket.
- Jahapp, säger jag och sluter upp bakom sambon. Vad är det nu som du försöker lura på oss? men misslyckas förstås totalt med den lättsamma skämtsamma tonen när magen skriker att nu får det vara nog.
Försäljarens blick kan inte tolkas på annat sätt: dö!
Och jag kastar tillbaka samma.
- Det är lugnt, medlar sambon som nu är tipp-topp-glad, det här är ett jättebra erbjudande, det blir hur bra som helst, jag fixar det här.
Det finns inte annat göra än att konstatera att sambon är utom räddning.  "Ångerrätt, ångerrätt, ångerrätt" tuggar på som ett mantra i mitt huvud när jag surt lommar tillbaka till köket och slevar upp en portion åt mig själv.
Fyrtio minuter senare har vi bytt internetleverantör, beställt portering av vårt telefonabonemang och ökat vårt kanalutbud med åtta nya tv-kanaler. Som efterrätt serverar jag och sambon våra grannar ett praktgräl. 

Dagen därpå har sambon har bestämt sig för att ta tillbaka sitt ja-tack till erbjudandet och jag menar att det ska vi inte alls. Trots allt var det nog ett toppenbjudande, visst ska vi ha det. Sambon vill ringa företaget och avstyra det hela, jag försöker avstyra sambon. Enligt avtalet har vi två veckors ångerrätt. Åtta kuvert dimper ner i hallen, som en extra krydda lyckas företaget skicka oss dubbla uppsättningar av all information. En vecka går utan att vi kommer närmare ett beslut, vi turats om att inta tvärtompositioner utan att en enda gång tycka lika samtidigt. 

Avgörandet sker på fredagen. Sambon är inne på ett nej. Jag är på ett mellanläge, vi inser samtidigt att det här är det närmaste enighet vi når.
Sambon ringer företaget. Jag hör honom tydligt och redigt förklara för person 1 i luren att vi ångrar oss, han kopplas vidare och får förklara samma sak igen för person 2 i luren. Sedan en gång till för person 2. Men när person 2 pressar på ytterligare en vända passerar han sambons tålamodsgräns.
- Om fyra till fem månader flyttar vi så ert erbjudande kommer inte fungera i alla fall, utbrister han.
En vit lögn som sköljer bort alla vidare påtryckningar. Och allt blir äntligen som vanligt igen. Fast inte på lördagen. Då tv:n bara vill visa myrornas krig. Helt klart Com Hems hämd, misstänker sambon som annars aldrig lider av förföljelsemani.
Dagens uppgift blir att trycka ut en ångerblankett från företagets hemsida för att skicka in det till dem i ett rekomenderat brev. Enligt deras hemsida är det tydligen enda sättet att vara helt försäkrad om att man som kund gjort allt för att säga upp ingånget avtal.


Dagens röst är Anna Järvinens

-Jag fryser om fingrarna säger hon och drar i jeansjackan så de täcker över händerna.
- Ni kanske kan gunga med där ni sitter så att ni blir varma. Hon böjer sig över sitt munspel och de självsäkra tonerna fyller genast hela parken.
Anna Järvinen drar publik. Från ung till gammal. Vitabergparkens åhörarbänkar är fullsatta och även längs med sidorna där människor står är det trångt. I junikvällen ler vi och lyssnar, smånynnar med, myser och klappar händerna, gillar. Plötsligt gör en liten flicka just det som vi andra innerst inne önskar men inte vågar. Helt hängiven musiken rör hon sig strax nedanför scenen, en dans med ett barns lite tafatta rörelser. Anna Järvinen förtrollar.

Anna Järvinen - Äppelöga


 


 
Anna Järvinen, Vita Bergen, 7 juni 2009Anna Järvninen på scen, Vita Bergen, 7 juni 2009Anna Järvinen, Vita Bergen, 7 juni 2009Anna Järvinens publik, Vita Bergen, 7 juni 2009

Bubbel alltid rätt

I måndags när solen gjorde allt för att få Stockholm att smälta, då var jag säker. Vad kan vara bättre än en jättevattenpistol i studentpresent? Genast är han given vinnare på lastbilsflaket!
I tisdags kom regnet och med den osäkerheten. Egentligen känner varken sambon eller jag hans kusin som nu ska firas. Senast jag träffade honom var det vinter, han var runt sju och med sina små armar och ben gjorde allt för att demolera snögubben jag gjort.
Under onsdagen kommer jag på det. 
Gillar han inte snö och kyla, då måste en resväska vara det perfekta valet!
Så får vi höra att han tycker om att läsa. Ok.
Torsdagen går åt att leta böcker. Inget känns rätt.
Sambons familj funderar nu på att gå samman i en gemensam present. Otaliga mess och telefonsamtal senare kommer vi fram till att alla så klart drar åt olika håll, det enda alla kan enas om är att alla känner sig osäkra. På allt. Sent på kvällen lanserar jag ideén om att låta döpa en stjärna i kusinens namn? En lång blick från sambon säger allt.

Fyra timmar kvar till den stora händelsen, sambon springer ut på stan i presentjakt, ringer från bolaget.
- Du champange är ju aldrig fel...
Champange och två Ittala-glas, taget!


En citronmeliss med humör




Ett praktverk med spretande flygande blad pryder mitt köksfönster.
- Det ser ju ut som ditt hår, säger vännen Tankfull.
Men den har humör. Varje dag kräver den bekräftelse, några skvättar vatten och många kärleksord. Mitt på dagen ska fönstret stå öppet en stund så bladen kan busa i vinden. Gör man den inte till lags försöker den utan omsvep begå självmord genom att slänga alla sina vackra blad ner mot fönsterbrädan.
- Det låter som en riktig drama queen, säger vännen Tankfull.
- Jo, ja, men jag älskar den, svarar jag.
- Kanske finns där mer likheter än bara den med håret, replikerar hon snabbt och leende.


Det självklara 1:a låtvalet

Snook - Oj oj oj



Där är han, där är hon
Oj oj oj
Växer upp, varti från
Snurra runt, snabba på, titta ut den är här
Oj oj oj oj oj

Den friska men sunkiga vinden svischa förbi
ansikten blekt av vintern, siffror och tid
...får håret fönat av en vind som har vänt
och blåser då och då framöver
Vattnet skvätter och droppar och bubblar
och katten skäller, hoppar och rullar glassen smälter
De kryper, dom kryper och kryper och kryper omkring
Glider med Kihlen med sidor skrivet i rim

Den friska men sunkiga vinden svischa förbi
dunklet och humlan är den sista punkt
jag blundar och hissar i frid
En labrador, spring spritt språngande naken
genom den britsomriga staden
What a fuck?
Den hubbabubbatuggande gubben gråter och minns
han kom till staden som en fattiglapp, nostalgi
En colatorsk med narviga läppar glänste i solen
och delade en aprikos med en..

Där är han, där är hon
Oj oj oj
Växer upp, vart ifrån
Snurra runt, snabba på, titta ut den är här
Oj oj oj oj oj

Där är han, där är hon
Oj oj oj
Växer upp, vart ifrån
Snurra runt, snabba på, titta ut den är här
Oj oj oj oj oj

Den friska men sunkiga vinden svischa förbi
ansikten blekta av vintern, siffror och tid
En kraxande skata med fladdrande laka,
en gammal man vakna och tappa en haka
Vackrare kvinnor går knappast å finna
flämtade mannen med svett i sin panna
å vände på bandet
Den krulliga snubben, den hund ingen stumpa
den guldiga rumpan, var lugnet på stunden i ett hullerombuller

Den friska men sunkiga vinden svischa förbi
en melodi, vi mognar med åren och borsta
det toviga håret och glömmer bild på Ronges
tokiga rot där vi stod nu på våren
Den kortärmade stockholmarens panna brinner
ett par älskar på varandan på varandra, varannan timme
Tiden stanna just idag, livet är en musikal, puss och kram

(Kihlen och Fardinand)

Där är han, där är hon
Oj oj oj
Växer upp, vart ifrån
Snurra runt, snabba på, titta ut den är här
Oj oj oj oj oj
...

Jag skrattar med Martin Timell... åt Martin Timell och lider med Albin 8 år


Ooj oj oj, hej

Förresten.
Händer det dig också att du önskar att du hade en symfoniorkester kopplat till ditt liv? Som kunde spela något riktigt bra vid viktiga händelser men även vid mindre betydelsefulla händelser bara för att förgylla livet lite extra liksom?
Skulle lämna tillbaka en kläd på Indiska Medborgarplatsen, plockar fram kvitto

och plagg och butiksbiträdet frågar efter kortet som jag betalat med. Men så klart trilskas visa-kortet när jag ska ta ur det ur börsen, det hakar fast och vill inte komma ut. Så jag lägger på en egen ljudeffekt, typ ooooha-aaaa-lalala-ooj-ojoj-hej. Tyvärr, inser jag när jag möter butiksbiträdets blick - har hon inte märkt att 
visa-kortet lekt kurragömma i min börs.
 
Kände att jag blev tvungen att gå omkring inne i butiken i minst en halvtimme efteråt, titta på alla deras kläder och prova kläder som jag från början visste att jag inte vill ha. Allt för att butiksbitädet skulle förstå att jag ändå är normal och så att jag lugnt kan gå in i butiken igen en annan gång, om jag skulle vilja. Vilket i och ju för sig lär ta ett tag nu när jag lärt mig deras sortiment.